info@europlastic.ro +4 021.444.09.85 | +4 0722.209.334

Terase verzi

Preocuparea crescanda in ceea ce priveste mediul inconjurator si incalzirea globala a schimbat in doar cativa ani prioritatile unei lumi intregi, atributele casei ideale astazi fiind centrate in jurul economiei de energie si a altor caracteristici “verzi”. La nivel global se remarca un interes tot mai mare in sensul utilizarii plantelor vii la constructia cladirilor urbane moderne. De ce? Datorita poluarii masive a marilor aglomerari urbane si a incalzirii excesive a zonelor in care predomina betonul si sticla.

De ce sa alegeti terase verzi pentru casa dumneavoastra? Pentru ca mentine o termperatura mai scazuta a cladirii pe timpul verii. In felul acesta scade si consumul imens de energie din timpul verii, datorat folosirii aparatelor de aer conditionat. Pentru ca mareste zona „verde” disponibila si, in acelasi timp, prin absorbirea umiditatii si radiatiilor din aer, protejeaza structura acoperisului si ajuta la racirea cladirii prin transpiratia plantelor. Ceea ce, in final, presupune economii la nivelul solutiilor de racire ale casei/blocului (aer conditionat).

In zilele toride de vara, temperatura acoperisului poate atin­ge pana la 80°C. In cazul acoperisului verde, tempe­ra­tura nu depaseste 25°C. Viata acoperisului poate fi prelungita cu terase verzi. Variatiile de temperatura de la nivelul acoperisului sunt mult mai mici, astfel ca viata acestuia este prelungita considerabil.

VCP-550 70-243